Ylitäyttö- ja vuotohälyttimet | MAXIMAT

MAXIMAT-sarja YLITÄYTTÖJEN ESTOON ja VUOTOHÄLYTYKSIIN

BAMO Measures on erikoistunut vaarallisten nesteiden ylitäyttö- ja vuotohälyttimien valmistamiseen. Järjestelmän ytimenä toimii johtavasta hiilikuidusta valmistettu elektrodi, joka kestää erinomaisesti happoja, emäksisiä liuoksia ja muita ”myrkkyjä”.

MAXIMAT on laitesarja, josta löytyy anturi sekä sähköä johtaville että eristäville nesteille. Anturit voivat toimia itsenäisinä tai ne voidaan liittää prosessoripohjaiseen hälytyskeskukseen.

Hälytyskeskus MAXIMAT TC4

tunnistaa anturityypin ja valvoo kunkin anturin toimintaa. Anturin kunnon osoittavat etupaneelin moniväriledit.
Samaan keskusyksikköön voidaan liittää neljä anturia. Jokaisessa anturipiirissä on oman toiminnan valvonta. Järjestelmä hälyttää paikallisesti valo- ja äänihälyttimellä sekä ulkoisesti kosketinlähdöillä. Anturin toiminta on myös mahdollista testata keskusyksiköstä painonapilla tai ulkoisella kosketinohjauksella.
MAXIMAT-sarjan hälyttimien vakiovarustuksena on kolme ulkoista liitäntää:  binäärinen hälytyslähtö, binäärinen (numerinen) testaustulo ja 0 – 20 mA -analogiulostulo järjestelmä- ja logiikkaliitäntöjä varten.

MAXIMAT C -ylitäytön estin

on impedanssimittaukseen perustuva ylitäytön estin sähköä johtaville nesteille. MAXIMAT C -ylitäyttöestimessä hiilikuitielektrodit on asennettu jäykän anturiputken päähän. Kytkentätasoa voidaan tarvittaessa säätää anturiputken upotussyvyyttä säätämällä. Asennusputki on kyseistä kemikaalia kestävää muovia.

MAXIMAT VK-C -ylitäyttöhälytin

on uimuriperiaatteella toimiva ylitäyttöhälytin sähköä johtamattomille nesteille. Uimurin yläosaan asennettu magneetti kytkee anturin runkoon asennetun reed-rleen pällle ylitäyttö- tai vuototilanteessa. Anturit valmistetaan kemiallisesti kestävistä muoveista.

MAXIMAT LW-C -vuotohälytysanturi varoaltaisiin

MAXIMAT LW-C on vuotohälytin, joka asennetaan kohteeseen (esim. varoallas) kaapelin varaan. Kytkentäpisteen säätö tapahtuu kaapelin upotusmittaa säätämällä.

MAXIMAT LW-CN-SDR

on kaksoisseinämäisten, muovisten kemikaaliputkien vuotohälytyksiin kehitetty laite. Se hälyyttää, kun sisempään putkeen tulee vuoto.

KONDENSSI- JA VESIVUOTOHÄLYTYKSET

LISA-LAPAMATO hälyyttää kondenssista

Nauhamainen anturi on valmistettu kahdesta metallilangasta, joiden päässä on vastus. Langat on erotettu toisistaan kosteutta absorboivalla kangasnauhalla. Nauhan erikoismateriaali ilmaisee vuodon vaikka se olisi demivettä tai kondenssia. Nauha voidaan asentaa mihin tahansa muotoon lattialle tai putkein ympärille. Heti kun nauhassa on kostetutta, sen vastus muuttuu ja hälytys kytkeytyy ennen kuin vettä on merkittävästi.

Oman toiminnan valvonta on tässä toteutettu ES 5000 -valvontareleella, joka valvoo, että nauha ei ole poikki eikä metallilankojen välillä ole oikosulkua. Siitä saadaan relekontakti kosteudesta.
LISAn käyttökohteet löytyvät siellä, missä kondenssin tai vuodon pistemäinen tunnistus ei riitä. Esimerkiksi sähkö- ja ristikytkentätiloissa ja tietokonehuoneissa lapamatotunnistin voidaan kierrättää valvottavaan tilaan siten, että hälytys kondensista tai vuodosta saadaan hati kun se tapahtuu jossakin osassa tilaa.

WM 24 – suora vuotohälytys automaatiojärjestelmään

WM 24 on edullinen yhden pisteen integroitu vuotoilmaisin sähköisesti johtaville nesteille. Kaksi elektrodia on sähköisesti eristetty toisistaan ja kun johtavaa nestettä on elektrodien välillä, rele kytkeytyy. WM 24 -vuotoilmaisin on pienikokoinen (50 x 35 x 25 mm) ja se voidaan kytkeä suoraan automaatiojärjestelmään.

 

LINKIT JA LISÄTIEDOT:

Vuotojen ja ylitäytön esto, hälytys ja valvonta:  Yleistietoa määräyksistä ja vaatimuksista (pdf)   

Esite:  MAXIMAT TC4-Signaling device 4 sensoer inputs (pdf)   
Esite:  Vuotohälytysanturi  MAXIMAT LW-C (pdf)   
Esite:  Ylitäyttöhälytin säiliöihin MAXIMAT C  (pdf)     
Esite:  Ylitäyttöhälytin säiliöihin MAXIMAT VK C (pdf)    
Esite:  Leakage detection sensor MAXIMAT LW-VK (pdf)

LAITE- JA SOVELLUSKUVAT